Mango ontbijttaartje,

zonder toegevoegde suikers en vegan

Ontbijten met een voedzaam en gezond vegan mango ontbijttaartje.. Door aan de bakmix voor kwarkbrood mango toe te voegen en het beslag in een mini springvorm te doen, creëer je in een handomdraai vier geweldig ontbijttaartjes! Het klinkt eigenlijk heel gek om te ontbijten met taart, maar met deze voedingswaarden is dit geen probleem! Zo bevatten deze taartjes nog niet eens 400 kcal per stuk en zitten ze boordevol eiwitten. Een half taartje vult al goed, je kant er de rest van de ochtend op teren!
LET’S GET THE (FOOD)PARTY STARTED!

Het beslag, gemaakt met de bakmix voor kwarkbrood, is genoeg voor vier taartjes. Heb je maar één mini springvorm? Maak dan van het overige beslag kwarkbollen, heb je gelijk een gezond tussendoortje voor de rest van de week 🙂

Wat je ook kunt doen, is het beslag in één grote springvorm te doen, zo kan je elke dag van een puntje vegan ontbijttaart genieten.

Benodigdheden voor het vegan ontbijttaartje

  • Mengkom
  • Oven
  • Vier mini springvormen van 12 cm(of één mini springvorm waarbij je van het overige beslag gezonde kwarkbollen maakt)
  • Bakpapier
  • Bakmix voor kwarkbrood 

Zelf toevoegen

  • 250 gram magere kwark 
    Ⓥ Liever vegan? Gebruik dan sojayoghurt of sojakwark
  • 2 eieren
    Ⓥ Liever vegan? Gebruik dan ongezoete appelmoes in plaats van eieren (160 gram) 
  • 1 el olie (10 gram)
  • 1 mango in stukjes
Vegan mango taart
Vegan mango ontbijttaartje, zonder toegevoegde suikers
Gemaakt met de gezonde bakmix voor kwarkbrood

RECEPT MANGO ONTBIJTTAARTJE

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Wel de rozijnen 15 minuten in warm water.
  3. Doe de kwark, eieren, olie en de bakmix in de mengkom en roer goed.
    Ⓥ  Doe de sojayoghurt of sojakwark, de appelmoes, olie en de bakmix in de mengkom en roer goed.
  4. Laat de rozijnen goed uitlekken.
  5. Roer de stukjes mango en rozijnen er doorheen.
  6. Doe het bakpapier in de mini springvormen.
  7. Doe het beslag in de mini springvormen.
  8. Bak de taartjes voor 35 minuten in de oven.
  9. Laat ze even afkoelen en top ze af met een laagje (soja)yoghurt en stukjes mango ennn…. genieten maar!

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: Bewaar de taartjes in een afgesloten trommel de koelkast. Als je de taartjes voor later bewaart, kan je het beste de yoghurt later toevoegen anders wordt de bovenkant een beetje ‘sappig’. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Tip: De gezonde ontbijttaartjes kan je heel goed met verschillende soorten fruit maken, kies bijvoorbeeld voor frambozen of sinaasappel. Je kunt helemaal losgaan met variaties!:) Om gezonde kwarkbollen te maken met het overgebleven beslag: Check dit recept hier. 

You may also like..

GEZONDE BAKMIX VOOR EIWITRIJKE PANNENKOEKEN

Met deze gezonde bakmix maak je je eigen heerlijke eiwitrijke pannenkoeken zonder suiker, ui en melk maar mét per portie bijna 25 gram eiwitten, high protein dus! Naast dit hoge gehalte eiwitten, zijn ook de andere voedingswaarden van de pannenkoeken top!

Ideaal als eiwitrijk ontbijt, een eiwitrijke lunch of een heerlijk eiwitrijk tussendoortje. De bakmix bevat vegan vanille eiwitpoeder voor een heerlijke vanillesmaak.

Gebruikte producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *