Kwarkbollen

Door de bakmix in een andere vorm te bakken, maak je eenvoudig lekkere, verantwoorde en eiwitrijke kwarkbollen gevuld met rozijnen en appel. Perfect voor het ontbijt, als tussendoortje of als lunch!
De bakmix voor kwarkbrood is goed voor ongeveer tien kwarkbollen en de bakmix voor tulband is goed voor ongeveer vijftien kwarkbollen. 
Onderstaand staan voor beide bakmixen de benodigdheden en ingrediënten met ´OF´ aangegeven. 

Benodigdheden voor de kwarkbollen:

  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten voor kwarkbollen:

  • Bakmix voor kwarkbrood OF Bakmix voor tulband
  • 250 gram magere kwark OF 375 gram magere kwark
    Ⓥ Liever vegan? Gebruik dan sojayoghurt of sojakwark
  • 2 eieren OF 3 eieren
    Ⓥ Liever vegan? Gebruik dan ongezoete appelmoes in plaats van eieren (160 gram OF 240 gram) 
  • 1 el olie (10 gram) OF 2 el olie (20 gram)
  • 1 appel OF 2 appels
Kwarkbollen
Kwarkbollen

Hoe je de kwarkbollen maakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Wel de rozijnen 15 minuten in warm water.
  3. Snijd de appel(s) in kleine stukjes.
  4. Doe de kwark, eieren, olie en de bakmix in de mengkom en roer goed.
    Ⓥ  Doe de sojayoghurt of sojakwark, de appelmoes, olie en de bakmix in de mengkom en roer goed.
  5. Laat de rozijnen goed uitlekken.
  6. Roer de appel en rozijnen er doorheen.
  7. Doe het bakpapier op de bakplaat.
  8. Verdeel het deeg met 2 lepels in 10 OF 15  bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de kwarkbollen voor 25 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en eten maar!
  10. Als het lukt je te beheersen en niet gelijk alles op te eten: verpak de kwarkbollen in een luchtdichte verpakking (invriezen kan ook).