WAT ZIJN De beste vegan eivervangers voor bij het bakken?

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn mijn bakmixen helemaal vegan. Op de verpakking van de bakmix en in de webshop is zowel een vegan als non-vegan bereidingswijze te vinden.

Hieronder vind je de drie vegan eivervangers die ik gebruik voor heerlijke eivrije baksels. De genoemde hoeveelheden vervangen 1 ei, let hier goed op!

Buiten deze eivervangers kan je ook no-egg in de winkel kopen. Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit gekocht, dus kan mijn ervaring niet met je delen. Het schijnt simpel te werken dus je kan dit ook een keer proberen.

Welke eivervanger gebruik jij het meest en weet je nog alternatieven? Ik vind het leuk om te horen!

Veel bakplezier!

Gezond recept Banenenbrood

Bananenbrood 
Gemaakt met de appelazijn en appelmoes als eivervanger. 

1. Ei vervangen door appelmoes en appelazijn

In ‘brood’ en cake wat ik wil laten rijzen, zoals gezond bananenbrood, kwarkbrood en ontbijtkoek, vervang ik een ei vaak door appelmoes en appelazijn. 
Hierbij is 1 ei gelijk aan 50 gram appelmoes en 15 ml appelazijn.

2. GEBROKEN LIJNZAAD en water als vegan eivervanger

Als ik een ei wil vervangen in een baksel die niet hoeft te rijzen, maak ik vaak gebruik van gebroken lijnzaad of chiazaad met water. Wil jij gebruik maken van gebroken lijnzaad als vegan eivervanger, dan is de verhouding als volgt:
Meng voor 1 ei 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water en laat het een paar minuten weken. Er vormt zich een elastisch mengsel dat lijkt op een ei zonder eigeel. 

3. Ei vervangen door CHIAZAAD en water

Heb jij chiazaad in huis? Dit kan je ook heel goed gebruiken als eivervanger! De verhoudingen zijn hetzelfde als met gebroken lijnzaad: Meng 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water en laat het een paar minuten weken.

MIJN FAVORIETE BAKSELS MET APPELAZIJN EN APPELMOES ALS EIVERVANGER