RECEPT GEZOND BANANENBROOD MET PISTACHE

Of je nu op zoek bent naar een voedzaam ontbijt, een gezond tussendoortje of een smakelijk dessert, dit gezonde bananenbrood met pistache kan altijd! Dit recept is niet alleen buitengewoon smaakvol, maar ook gemakkelijk te bereiden. Door slechts 100 gram pistachestukjes of pistachegruis toe te voegen aan het beslag van de bakmix voor bananenbrood, geniet je in een handomdraai van een overheerlijk bananenbrood met een knapperige textuur en een subtiele pistachesmaak.

Wat dit bananenbrood nog specialer maakt, is zijn gezonde samenstelling. Ik geloof in het belang van pure ingrediënten zonder onnodige toevoegingen of e-nummers. Daarom gebruik ik biologisch volkoren speltmeel als basis van de bakmix, wat zorgt voor een voedzaam en vezelrijk brood. Daarnaast zijn zonnebloempitten en pompoenpitten toegevoegd, die niet alleen zorgen voor een lekkere crunch, maar ook boordevol goede voedingsstoffen zitten, zoals antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Recept: Gezond bananenbrood met Pistache

Met zijn eenvoudige bereiding en voedzame ingrediënten is dit een recept dat niet alleen je smaakpapillen zal verwennen, maar ook je lichaam voedt met goede voedingsstoffen. Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en laat je verrassen door de heerlijke smaken van dit gezonde bananenbrood met pistache!
Gang Ontbijt, Traktatie, Tussendoortje
Keuken Bakken
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe bananen Het beste met over, over, overrijpe bananen, maar heb je deze even niet in de buurt dan volstaat zo’n mooie gele uiteraard ook.
  • 3 eieren Ⓥ Liever vegan?Gebruik 50 gram ongezoete appelmoes en 15 ml appelazijn in plaats van de eieren.
  • 1 theelepel olie (5 gram)
  • 100 gram pistachegruis of pistachestukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 C
  • Doe de bananen en eieren in de blender en mix tot een zacht geheel.
  • Doe de mix van stap 2 in een kom, voeg de bakmix, pistache en olie toe en roer goed.
  • Doe het bakpapier in de bakvorm.
  • Doe de gehele mix in een bakvorm.
  • Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.
Trefwoord bananenbrood, ontbijt

Gebruikte producten