Wentelteefjes

Wentelteefjes zijn toch wel het ultieme gerecht voor bij de brunch als je het mij vraagt. Ik zou ze het liefst ieder weekend maken, ze zijn normaal alleen niet zo heel gezond. Dus maakte ik een gezondere versie met behulp van de bakmix voor tulband.

Met onderstaand recept tover je een plak tulband (of kwarkbrood) heel eenvoudig om tot een smeuïg en krokant wentelteefje!

Wat wil een mens nog meer?

Benodigdheden voor DE KERSTTULBAND 

  • Een bakvorm voor tulband
  • Mengkom
  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakmix voor tulband
    Je kunt ook de bakmix voor kwarkbrood gebruiken, let dan even goed op met onderstaande hoeveelheden. Op de verpakking zie je wat voor deze bakmix de juiste hoeveelheden zijn:)

Zelf toevoegen

  • 375 gram magere kwark
  • 3 eieren
  • 2 el olie (20 gram)
  • 2 appels of ander fruit (bijvoorbeeld 250 gram rode besjes)

Liever vegan?
Gebruik sojayoghurt of sojakwark in plaats van magere kwark en 240 gram  ongezoete appelmoes in plaats van de eieren.

Recept gezond wentelteefjes

Wentelteefjes
Gemaakt met de gezonde bakmix voor tulband

RECEPT GEZONDE WENTELTEEFJES

  1. Bereid de bakmix voor kwarkbrood of tulband zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Meng 200 ml (plantaardige) melk, 2 el meel en een snufje kaneel.
  3. Dip hier een plak kwarkbrood of tulband in en bak deze vervolgens in een pan.
  4. That’s it!  Makkelijk he:)

Tip: Gebruik Kokosrasp in plaats van poedersuiker om een mooie gezonde topping te maken op de wentelteefjes:) 

Gebruikte producten