Vegan en glutenvrije Bountyrepen

Let it snow let it snow let it snow..
Deze vegan en glutenvrije bountybars met kokossneeuwvlokken zijn super leuk om tijdens de winterperiode bij de koffie aan te bieden, vind je niet?

Of wat dacht je als toetje met kerst? Deze vegan en glutenvrije Bountyrepen zijn namelijk simpel, makkelijk en snel te maken en zullen je dus geen kerststress opleveren. Wij vinden ze echt perfect.

Je kunt hem natuurlijk ook in heel veel andere vormen snijden, wat dacht je van een kerstboom of een kerstster..
 

Benodigdheden voor de bountytaart

Zelf toevoegen

  • 200 milliliter kokosmelk

Glutenvrije Bountyrepen
Gemaakt met het vegan Bountytaart bakpakket

recept GLUTENVRIJE bountyREPEN

  1. Laat de cashewnoten minstens 4 uur weken in water, voordat je begint
    met de bereiding van de vulling.
    TIP: heb je haast: week de cashewnoten dan 15 minuten in gekookt water:)
  2. Bekleed de bodem van het bakje met het bakpapier.
  3. Bodem: Doe de inhoud van de bakmix voor de Bountytaartbodem en 2 el water in de keukenmachine, blender of hakmolen en maal tot een zachte massa met stukjes noot. Verdeel de massa over de bodem van het bakje en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Vulling: Haal de cashewnoten uit het water en doe ze samen met
    125 ml kokosmelk in de (schoongemaakte) keukenmachine, blender of hakmolen.
    Laat de machine draaien totdat je een romig geheel hebt. Voeg dan de geraspte kokos toe, mix het geheel nog even kort door. Doe het mengsel in het bakje op de bodem en zet het taartje vervolgens in de koelkast terwijl je de topping maakt.
  5. Topping: Doe de overige kokosmelk in de steelpan en breng aan de kook. Zet de warmtebron uit en voeg de chocolade toe, roer tot dit volledig gesmolten en opgenomen is. Laat het mengsel nog een beetje afkoelen en giet het over de kokosvulling in het bakje.
  6. Zet het bakje vervolgens een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
  7. Snij hem daarna in reepjes /blokjes in de door jou gewenste grootte en top af met wat kokosrasp.
    That’s it, makkelijk he!

Gebruikte producten