Vegan en glutenvrije Bounty bites

Dit recept voor vegan en glutenvrije bounty bites is echt een must try!
Ze zijn gemaakt van onder andere geweekte cashewnoten en kokosmelk. Ook de overige ingrediënten zijn helemaal puur en dus zonder onnodige toevoegingen!

Voor de vorm van de cupjes heb ik papieren mini cupcake vormpjes gebruikt. Daarnaast heb ik de cashewnoten, kokosrasp en chocolade uit het bakpakket voor het bountytaartje gebruikt. 

Deze bounty bites kan je als verantwoord tussendoortje eten of als heerlijk dessert voorschotelen! 

Benodigdheden voor de bounty BITES

Zelf toevoegen

  • 200 milliliter kokosmelk

Vegan en pure Bounty bites
Gemaakt met het vegan Bountytaart bakpakket

recept GLUTENVRIJE bounty BITES

Je begint met de vulling

  1. Laat de cashewnoten uit het zakje van het bakpakket minstens 4 uur weken in water, voordat je begint met de bereiding van de vulling.
    #LIFEHACK: heb je haast: week de cashewnoten dan 15 minuten in gekookt water:)
  2. Haal de cashewnoten uit het water en doe ze samen met de kokosmelk in de (schoongemaakte) keukenmachine, blender of hakmolen.
    Laat de machine draaien totdat je een romig geheel hebt. Voeg dan de geraspte kokos toe, mix het geheel nog even kort door. Doe het mengsel in het bakje op de bodem en zet het taartje vervolgens in de koelkast terwijl je de chocolade maakt.

Daarna ga je door met de pure chocolade

  1. Smelt de chocolade au bain marie
  2. Doe in elk papieren cupje 1 eetlepel van de chocolade, strijk dit ook tegen de zijkant van het vormpje en zet even in de koelkast om uit te harden.
  3. Doe in het midden een theelepel van de vulling en dek dit af met ongeveer 1 tl chocolade.
  4. Bestrooi eventueel met wat kokosrasp.
  5. Nu komt het moeilijkste deel: laat de cupjes ongeveer een uur in de koelkast staan en wacht tot ze uitgehard zijn.

En dann… GENIETOSS!!

Gebruikte producten