Tulband

Met deze bakmix voor gezonde tulband maak je dé ideale vervanger van een stol. Ideaal tijdens pasen, kerst of.. de rest van het jaar hihi:)
Boordevol eiwitten, vegan, zonder onnodige toevoegingen en suikers en om je vingers bij af te likken! Check het recept, gemaakt met onze bakmix voor tulband!

Dus: behoefte aan een eiwitrijk en gezonde tulband tijdens kerst of pasen? Check dan snel onderstaand recept!

Benodigdheden voor DE TULBAND 

Zelf toevoegen

  • 375 gram magere kwark
  • 3 eieren
  • 2 el olie (20 gram)
  • 2 appels

Liever vegan?
Gebruik sojayoghurt of sojakwark in plaats van magere kwark en 240 gram  ongezoete appelmoes in plaats van de eieren.

RECEPT TULBAND

  1. Verwarm de oven voor op 180 °
  2. Wel de rozijnen 15 minuten in warm water.
  3. Snijd de appels in kleine stukjes.
  4. Doe de kwark, eieren en de bakmix in de mengkom en roer goed.
      Doe de sojayoghurt of sojakwark, de appelmoes en de bakmix in de mengkom en roer goed.
  5. Laat de rozijnen goed uitlekken.
  6. Roer de appels en rozijnen door het mengsel.
  7. Vet de bakvorm in met de olie.
  8. Doe de gehele mix in de bakvorm.
  9. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 5 dagen afgesloten in de koelkast. of 1 maand in de vriezer.

Tip: Mocht je de tulband niet snel genoeg op kunnen eten (wat we ons bijna niet kunnen voorstellen..) dan kan je de tulband heel goed invriezen. Snij hem voordat je hem in de vriezer legt even in plakken, wel zo handig! Zo heb je altijd een gezonde en eiwitrijke snack tot jouw beschikking! Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.
Wist je dat je ook ook gezonde kwarkbollen kunt maken met behulp van deze bakmix? Check dit recept hier. 

You may also like..

GEZONDE BAKMIX Kwarkbrood

Is de tulband toch iets te groot voor jou? Met de gezonde bakmix voor kwarkbrood maak je een identieke gezonde snack, ontbijt of lunch, maar dan met wat minder porties!

Gebruikte producten