GRANOLA REPEN MET PINDAKAAS EN CHOCOLADE

Met dit recept maak je gezonde granola repen met chocolade en pindakaas die heerlijk zijn als tussendoortje of als gezond begin de dag. Wat dacht je van zo’n reep als ontbijt in plaats van met een schaaltje yoghurt met granola?! Erg makkelijk, snel en bovenal superlekker!

De granola bestaat uit havermout, ongebrande noten en pompoen- en zonnebloempitten, super gezond en voedzaam dus:)

Oke, genoeg gepraat! Let’s bake.. 

Benodigdheden voor DE GRANOLAREPEN MET PINDAKAAS EN CHOCOLADE 

Zelf toevoegen

  • 80 gram ahornsiroop
  • 170 gram dadels
  • 100 gram pindakaas (andere notenboter is ook mogelijk)
    Tip: Gebruik een van onze potten pindakaas om de granolarepen een extra smaaksensatie te geven! Wat dacht je van koffie zeezout of dadel kaneel?:)
  • 100 gram pure chocolade
  • 4 el lauw water
Granola repen met pindakaas en chocolade

Granola repen met pindakaas en chocolade
Gemaakt met de gezonde bakmix voor granola

RECEPT GRANOLA REPEN MET PINDAKAAS EN CHOCOLADE

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe in een blender de ontpitte dadels en het water en mix tot een gladde massa.
  3. Doe de bakmix voor granola met de ahornsiroop, 60 gram pindakaas en de dadelmassa in een kom en kneed tot een geheel.
  4. Druk het geheel uit op bakpapier tot het een hoogte heeft van ongeveer 2 cm.
  5. Zet in de oven en wacht 15 minuten.
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  7. Smelt de chocolade au bain marie.
  8. Wanneer het baksel uit de oven is afgekoeld, verdeel je de gesmolten chocolade over de bovenkant.
  9. Vervolgens verdeel je met de resterende pindakaas over de chocolade.
  10. Snijd het baksel in zoveel stukken als je wil. 
  11. Bewaar in de koelkast.

Gebruikte producten