bananenbrood met chocolade
Dit recept voor bananenbrood met chocolade moet je echt proberen. Banaan en chocolade zijn (as you know..) een fantastische combinatie! En zeg nu zelf.. chocolade maakt ALLES beter!
Het chocolade bananenbrood is een makkelijke upgrade van het gezonde bananenbrood die je maakt met behulp van een van de bakmixen voor (eiwitrijk) bananenbrood. Voeg 100 gram chocoladedruppels toe aan de bakmix en tover jouw eiwitrijke bananenbrood om tot een heuze chocoladedroom!
Benodigdheden voor de bananenbrood met chocolade
- Een bakvorm voor cake
- Mengkom
- Blender
- Bakpapier
- Bakmix voor bananenbrood of bakmix voor eiwitrijk bananenbrood
Zelf toevoegen
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 tl olie (5 gram)
- 100 gram chocoladedruppels
Ⓥ Liever vegan?
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn
RECEPT BANANENBROOD MET CHOCOLADE
- Bereid de bakmix voor bananenbrood of de bakmix voor eiwitrijk bananenbrood zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Nadat je de gehele mix hebt gemaakt, roer je de 100 gram chocoladedruppels door het beslag.
- Snij eventueel een extra banaan doormidden en leg deze met de vlakke kant naar boven op het beslag in de cakevorm.
- Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.
Tip: Het bananenbrood kan je heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezonde en heerlijke snack tot jouw beschikking!