Een gezonde chocolade kokostaart.. JA HET BESTAAT!

En het leukste: hij is glutenvrij, lactosevrij, vegan en bevat geen toegevoegde suikers ✔

Check hier hoe je deze binnen enkele minuten klaar maakt 

De taart bestaat uit twee hoofdonderdelen: de bodem en de vulling. 

De bodem is gemaakt met behulp van de bakmix voor dadelballetjes en de vulling bestaat uit kokosyoghurt. Zoals je ziet heb ik kokosyoghurt van Abbot Kinney’s gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een ander merk gebruiken!

Benodigdheden CHOCOLADE KOKOSTAART

Zelf toevoegen

  • 800 gr kokosyoghurt
  • 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • Eventueel: wat extra kokosrasp
Chocolade Kokostaart

RECEPT CHOCOLADE KOKOSTAART

Bodem

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor dadelballetjes en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.

Vulling

Vervolgens ga je door met de vulling:

  1. Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de kokosyoghurt doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de kokosyoghurt toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  2. Verdeel het yoghurtmengsel over de springvorm en zet de taart vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.

Jep, zo makkelijk is het! Je kunt voor de finishing touch eventueel nog wat geraspte kokos over de chocoladetaart strooien. 

Geniet ervan! Hij is op alle momenten van de dag heerlijk om te eten: als ontbijt, lunch, dessert of tussendoortje!

Gebruikte producten