Vegan Bountytaartje
Deze gezonde kokos chocolade bom is om je vingers bij af te likken!
Met het onderstaande receptje heel gemakkelijk een vegan bountytaartje voor vier personen.
Succes gegarandeerd!
Ook bij niet-plantaardige eters.
Benodigdheden voor het bountytaartje
(goed voor vier porties):
- Bakpakket Bountytaartje van PowerKitchen
- Bakpakket Springvorm van +/- 12 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine, blender of hakmolen
- Steelpan
Ingrediënten voor het bountytaartje:
- 200 milliliter kokosmelk
Om jouw leven nog gemakkelijker te maken, hebben we een bakpakket voor een gezond bountytaartje samengesteld. Het enige wat je nog hoeft aan te schaffen is 200 milliliter kokosmelk.

Vegan bountytaartje, gemaakt het bakpakket van PowerKitchen voor een bountytaartje
Bereidingswijze vegan Bountytaartje
- Laat de cashewnoten minstens 4 uur weken in water, voordat je begint
met de bereiding van de vulling. - Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.
- Bodem: Doe de inhoud van de bakmix voor de Bountytaartbodem en 2 el water in de keukenmachine, blender of hakmolen en maal tot een zachte massa met stukjes noot. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.
- Vulling: Haal de cashewnoten uit het water en doe ze samen met
125 ml kokosmelk in de (schoongemaakte) keukenmachine, blender of hakmolen.
Laat de machine draaien totdat je een romig geheel hebt. Voeg dan de geraspte kokos toe, mix het geheel nog even kort door. Doe het mengsel in de springvorm op de bodem en zet het taartje vervolgens in de koelkast terwijl je de topping maakt. - Topping: Doe de overige kokosmelk in de steelpan en breng aan de kook. Zet de warmtebron uit en voeg de chocolade toe, roer tot dit volledig gesmolten en opgenomen is. Laat het mengsel nog een beetje afkoelen en giet het over de kokosvulling in de springvorm.
- Zet de springvorm vervolgens een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.