Gezonde Appelcrumble Bananenmuffins
Toen de ik de combinatie van bananenbrood met crumble maakte wist ik het zeker: dit wilde ik heel snel weer maken (en eten). Zo geschiede: vandaag toverde ik heerlijke en gezonde fluffy appelcrumble banenenbroodmuffins op tafel met een zoete havermout crunch!
En ja, dit was ZO lekker dat ik het recept wel met je moet delen!
Deze gezonde appelcrumble bananenmuffins zijn het perfecte tussendoortje. Niet alleen kidsproof maar ook voor volwassenen erg lekker.
Ze zijn gemaakt zonder ei en onnodige toevoegingen, zijn helemaal vegan en gemaakt met onze bakmix voor bananenbrood en bakmix voor eenpersoons Crumble.
Met deze muffins steel je gegarandeerd de show!
Benodigdheden voor de appelcrumble Bananenmuffins
- Een bakvorm voor muffins
- Mengkom
- Blender
- Bakpapier
- Bakmix voor bananenbrood
- Bakmix voor eenpersoons Crumble.
Zelf toevoegen
- 1 appel
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 el olie (10 gram)
- 1/2 el (8 gram) honing of ahornsiroop
- 1/2 el (8 gram) water
Ⓥ Eet je deze muffins liever vegan?
Optie 1: Dan kan je heb je ongeveer 240 gram ongezoete appelmoes gebruiken in plaats van de eieren .
Appelcrumble Bananenmuffins
Gemaakt met de gezonde bakmix voor bananenbrood
en bakmix voor eenpersoons Crumble
RECEPT APPELCRUMBLE BANANENMUFFINS
- Verwarm de oven voor op 160 C
- Snijd de appel in hele kleine stukjes
- Bereid de bakmix voor bananenbrood en Crumble zoals op de verpakking staat aangegeven en roer hier de stukjes appel doorheen.
- Verdeel de gehele mix in de bakvorm voor muffins.
- Strooi de crumble over de bovenkant.
- Zet in de oven en wacht 30-35 minuten.
Tip: Op dit muffin recept, kan je heel makkelijk variaties maken. Vervang de appel bijvoorbeeld door blauwe bessen en bak gezonde blueberrycrumble bananenmuffins.
Gebruikte producten
Gezonde bakmixen en bakpakketten