Tulband met sinaasappel, cranberries en rozijnen

Met de toevoeging van een aantal ingrediënten aan de gezonde bakmix voor tulband maak je een heerlijke frisse tulband. Dé ideale vervanger van een stol. Ideaal tijdens pasen, kerst of.. de rest van het jaar hihi:)

Boordevol eiwitten, vegan, zonder onnodige toevoegingen en suikers en om je vingers bij af te likken! In deze tulband heb ik gebruik gemaakt van sinaasappelrasp, sinaasappelstukjes, gedroogde cranberries en rozijnen. 

Er zit ontzettend veel smaak aan de tulband, doordat ik de rozijnen en cranberries even heb laten weken.

Dus: behoefte aan een fris, eiwitrijk en gezonde tulband tijdens kerst of pasen? Check dan snel onderstaand recept!

Benodigdheden voor DE TULBAND 

Zelf toevoegen

  • 375 gram magere kwark
  • 3 eieren
  • 2 el olie (20 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram Cranberries

Liever vegan?
Gebruik sojayoghurt of sojakwark in plaats van magere kwark en 240 gram  ongezoete appelmoes in plaats van de eieren.

Tulband met sinaasappel, rozijnen en cranberries

RECEPT TULBAND met Sinaasappel, cranberries en rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °
  2. Wel de rozijnen en cranberries 15 minuten in warm water.
  3. Rasp de sinaasappelschil en snijd de sinaasappel in kleine stukjes.
  4. Doe de kwark, eieren, olie en de bakmix in de mengkom en roer goed.
      Doe de sojayoghurt of sojakwark, de appelmoes, olie en de bakmix in de mengkom en roer goed.
  5. Laat de rozijnen en cranberries goed uitlekken.
  6. Roer de sinaasappelrasp, sinaasappelstukjes, rozijnen en cranberries door het mengsel.
  7. Doe de gehele mix in de tulband bakvorm.
  8. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezer

Tip: Mocht je de tulband niet snel genoeg op kunnen eten (wat we ons bijna niet kunnen voorstellen..) dan kan je de tulband heel goed invriezen. Snij hem voordat je hem in de vriezer legt even in plakken, wel zo handig! Zo heb je altijd een gezonde en eiwitrijke snack tot jouw beschikking! Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.
Wist je dat je ook ook gezonde kwarkbollen kunt maken met behulp van deze bakmix? Check dit recept hier. 

You may also like..

GEZONDE BAKMIX Kwarkbrood

Is de tulband toch iets te groot voor jou? Met de gezonde bakmix voor kwarkbrood maak je een identieke gezonde snack, ontbijt of lunch, maar dan met wat minder porties!

Gebruikte producten