KOKOS KERSEN (ONTBIJT)TAART

Een gezond recept voor een kokos kersen (ontbijt)taart met kokosyoghurt als vulling en als kers op de taart: KERSEN! Glutenvrij, lactosevrij , suikervrij én vegan!

De bakmix voor taartbodem(s) is verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden: voor twee kleine (ontbijt)taartjes of voor één grote taart.  Onderstaand staan voor beide hoeveelheden de benodigdheden en ingrediënten met ´OF´ aangegeven. 

Benodigdheden KOKOS KERSEN (ONTBIJT)TAART

  • Bakmix voor taartbodem(s)
  • Twee springvormen van 12 cm OF één springvorm van 24 cm
    Tip: De springvorm van 12 cm is te koop in onze webshop, bemachtig hem hier
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Keukenmachine

Zelf toevoegen

  • 400 gr kokosyoghurt OF 1200 gr kokosyoghurt
  • 3 blaadjes gelatine / 2 gram agar agar OF 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • 200 OF 600 gram (diepvries) kersen
  • 2 tl arrowroot / maizena OF 6 tl arrowroot / maizena
Gezond recept kokos kersen taart
Kokos kersen (ontbijt)taart

RECEPT KOKOS KERSEN(ONTBIJT)TAART

  1. Bekleed de springvorm(en) met bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem(s) en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm(en) en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de kokosyoghurt doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de kokosyoghurt toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  5. Verdeel het yoghurtmengsel over de springvorm(en) en zet de taart vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  6. Wanneer de taartjes stijf genoeg zijn verwarm je de (diepvries)kersen in een pannetje met de arrowroot of maizena. Kook het mengsel kort en blijf goed roeren. Laat afkoelen en verdeel het dan over de taartjes.

Gebruikte producten