Gezonde vegan cheesecake op basis van pistachenoten

Toen ik een tijdje geleden de cheesecake op basis van cashewnoten maakte, wist ik het: dit moet ik vaker maken! 
Dit keer ben ik gegaan voor een vegan cheesecake met pistache, WAUW WAT LEKKER!

Het is absoluut niet moeilijk om deze vegan cheesecake op basis van pistachenoten te maken, maar het vergt wel wat planning.

Benieuwd naar de vorige vegan cheesecake op basis van cashewnoten? Het recept kan je hier vinden.

BENODIGDHEDEN VOOR de vegan cheesecake 

  • Een springvorm van 12 cm 
    Tip: De springvorm van 12 cm is te koop in onze webshop, bemachtig hem hier
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

ZELF TOEVOEGEN

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 185 gram pistachenoten (ik gebruikte zelf pistacherasp) (ongezouten) 
  • 1 blik kokosmelk
  • Eventueel: iets zoets
Pistache vegan cheesecake.2jpg
Pistache vegan cheesecake
Vegan cheesecake op basis van kokosroom en pistachenoten

HOE JE DE vegan cheesecake MAAKT

Voorbereiding:

  • Zet het blik kokosmelk minimaal 24u van tevoren in de koelkast.
  • Week de cashewnoten en pistachenoten 8 – 24u in koud water OF 30 minuten in gekookt water

Recept:

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor Pistache Power balletjes en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel tot een dikte van ongeveer 0,5 cm over de bodem en zijkant van de springvorm (als je wat over houdt, maak je er lekker balletjes van hihi)
  4. Giet de geweekte pistachenoten af
  5. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!), maak het open en schep de naar boven gedreven kokosroom er af. Het water onderin het blikje wordt niet gebruikt
  6. Doe de cashewnoten en pistachenoten met de kokosroom in een keukenmachine en mix dit tot een egale, vloeibare massa
  7. Giet het beslag op de bodem en zet minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven
  8. Haal de taart uit de vriezer en verwijder na vijf minuten de rand van de springvorm
  9. Laat de taart in 2 uur op kamertemperatuur (of langer in de koelkast) verder ontdooien
  10. Versier de taart vlak voor het serveren eventueel met wat gehakte stukjes pistache

Ik maak niet vaak dezelfde taart, maar ga zeker nog verder experimenteren met vegan cheesecakes, echt een groot succes!

Gebruikte producten