Gezonde vegan cheesecake op basis van cashewnoten

Als je nog nooit een gezonde vegan cheesecake op basis van cashewnoten en kokosroom hebt gegeten, dan moet je dit recept zeker eens proberen.
De textuur is heerlijk romig en de smaak verrassend fris!

Het is absoluut niet moeilijk om deze vegan cheesecake op basis van cashewnoten te maken, maar het vergt wel wat planning.

Het idee was trouwens om er een rose valentijnstaart van te maken, ik dacht dat acai poeder hiervoor geschikt zou zijn. Helaas is hij alleen een beetje paars uitgeslagen hihi
Wil je de rose kleur, dan zou ik het recept maken met dragonfruit poeder in plaats van met acai poeder.

BENODIGDHEDEN VOOR de vegan cheesecake 

  • Een springvorm van 12 cm 
    Tip: De springvorm van 12 cm is te koop in onze webshop, bemachtig hem hier
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

ZELF TOEVOEGEN

  • Bakmix voor kleine taartbodem(s) 
  • 200 gram cashewnoten
    Week de cashewnoten 8 – 24u in een pot met koud water of 30 minuten in gekookt water 
  • 225 gram kokosroom, van een blik kokosmelk van 400 gram
    Zet het blik kokosmelk minimaal 24u van tevoren in de koelkast.
  • 50 gram citroensap
  • 60 gram agavesiroop
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 el acai poeder
Gezonde vegan cheesecake cashewnoten
Vegan cheesecake op basis van cashewnoten

HOE JE DE vegan cheesecake MAAKT

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem(s) en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Giet de geweekte cashewnoten af.
  5. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!), maak het open en schep de naar boven gedreven kokosroom er af. Het water onderin het blikje wordt niet gebruikt.
  6. Doe de cashewnoten met de kokosroom, citroensap, agave siroop en vanillepoeder in een keukenmachine en mix dit tot een egale, vloeibare massa.
  7. Giet de helft van het beslag op de bodem en zet even 1 uur in de vriezer om op te stijven.
  8. Voeg voor de paarze laag het acai poeder toe aan het overgebleven beslag en giet dit over het opgestijfde beslag.
  9. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven
  10. Haal de taart uit de vriezer en verwijder na vijf minuten de rand van de springvorm.
  11. Laat de taart in 2 uur op kamertemperatuur (of langer in de koelkast) verder ontdooien
  12. Versier de taart vlak voor het serveren eventueel met wat fruit

Ik maak niet vaak dezelfde taart, maar deze vegan cashew cheesecake ga ik zeker nog een aantal keer proberen! In ieder geval een keer met dragonfruit poeder hihi

Gebruikte producten

Gezonde bakmixen en bakpakketten

Gezonde bakmix Taartbodem(s)

2.956.45
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina