Frambozen chocolade taart

Glutenvrij, lactosevrije en suikervrije petit fours. Hiermee steel je de show bij een high tea!

De bakmix voor taartbodem(s) is verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden: voor twee kleine (ontbijt)taartjes of voor één grote taart.  Bij dit recept wordt gebruik gemaakt van de hoeveelheid voor één grote taart. 

Benodigdheden voor taart:

  • Vierkante springvorm van 20 x 20 cm of ronde springvorm van 24 cm
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Keukenmachine

Ingrediënten voor taart:

  • Bakmix voor taartbodem(s)
  • 400 gr sojayoghurt OF 1200 gr sojayoghurt
  • 3 blaadjes gelatine / 2 gram agar agar OF 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • 200 OF 600 gram (diepvries) frambozen
  • 2 tl arrowroot / maizena OF 6 tl arrowroot / maizena
  • 100 gr witte (vegan) chocolade
Gezonde petit fours
Frambozen chocolade taart

Hoe je de taartjes maakt

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem(s) en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Doe de helft van de frambozen in een blender en maal kort.
    (Als je geen blender hebt, kan je deze stap over slaan).
  5. Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de sojayoghurt en zowel de gemalen als hele frambozen doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de sojayoghurt en zowel de gemalen als hele frambozen toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  6. Verdeel het yoghurtmengsel over de springvorm en zet de taart vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  7. Top af met gesmolten au bain-mairie witte chocolade en snijd in vierkantjes van ongeveer 5 x 5 cm.