Eiwitrijk bananenbrood

De perfecte snack voor na je workout of een gezond eiwitrijk tussendoortje bakken? Check dan dit recept gemaakt met onze bakmix voor eiwitrijk bananenbrood!

Met dit makkelijke recept kan je een vegan eiwitrijk bananenbrood bakken! Dit eiwitrijke volkoren bananenbrood is de perfecte eiwitrijke snack voor na je workout, of natuurlijk heerlijk als tussendoortje. Doordat je het eiwitrijke bananenbrood goed kunt bewaren, heb je altijd een gezonde plak tot je beschikking. Laat die spieren maar groeien:)

Dus: behoefte aan een eiwitrijk tussendoortje? Bak dan heel eenvoudig dit vegan banenenbrood en geniet!

Extra lekker met een lik pindakaas of amandelboter, genieten (en extra eiwitten)!

Benodigdheden voor het EIWITRIJKE bananenbrood 

Zelf toevoegen

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl olie (5 gram)

Liever vegan?
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn

Gezonde bakmix Eiwitrijk bananenbrood

Eiwitrijk Bananenbrood 
Gemaakt met de gezonde bakmix voor eiwitrijk bananenbrood

RECEPT EIWITRIJK BANANENBROOD 

  1. Verwarm de oven voor op 160 C
  2. Doe de bananen en eieren in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 1: Roer het gebroken lijnzaad en water in een kommetje door elkaar en laat een aantal minuten staan tot het lijnzaad het water heeft geabsorbeerd en dit een gel-achtige consistentie heeft. Doe vervolgens de bananen en flax-eggs in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 2: Doe enkel de bananen in de blender en mix tot een zacht geheel.
  3. Doe de mix van stap 2 in een kom, voeg de bakmix en olie toe en roer goed.
    Ⓥ Optie 2: Doe de mix van stap 2 in een kom en voeg de bakmix en olie toe. Pak een apart glaasje. Meng hierin de baking soda met de appelazijn, nu gaat het schuimen! Voeg dit mengsel toe aan je beslag en roer nog een extra keer door.
  4. Doe het bakpapier in de bakvorm.
  5. Doe de gehele mix in een bakvorm.
  6. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezer

Tip: Het eiwitrijke bananenbrood kan je heel goed invriezen. Zo heb je na elke workout een gezonde en eiwitrijke snack tot jouw beschikking! Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.

You may also like..

wEGWERP BAKVORMen

Onze wegwerp kartonnen bakvormen zijn een uitkomst als je niet in het bezit bent van een klassieke bakvorm maar toch een van onze gezonde bakmixen (voor bijvoorbeeld bananenbrood) wilt proberen. Daarnaast zijn de wegwerp kartonnen bakvormen ideaal voor het bakken zonder afwas met toch een leuke uitstraling!

GEZONDE BAKMIX EIWITRIJKE PANNENKOEKEN

Onze bakmix voor eiwitrijke pannenkoeken is ook razend populair. Met deze gezonde bakmix kan je je eigen eiwitrijke pannenkoeken maken! Per portie bijna 25 gram eiwitten, high protein dus! Naast dit hoge gehalte eiwitten, zijn ook de andere voedingswaarden van de pannenkoeken top!