bananenbrood

Een vegan en simpel bananenbrood zonder suiker maken? Check dan dit recept gemaakt met onze bakmix voor bananenbrood!

Deze bakmix voor gezond bananenbrood is blijvend populair, wij snappen snappen wel waarom. Het smaakt naar cake, maar het valt toch in de categorie gezonde tussendoortjes. Yes, wie wil dit nu niet.. Het recept van dit bananenbrood is zonder suiker en gemaakt van o.a. volkoren speltmeel, zonnebloem- en pompoenpitten, kokosrasp en een vleugje kokos.

Het recept voor dit bananenbrood is daarnaast mega makkelijk om te maken. Je kan letterlijk in 5 minuten het bananenbrood maken.

Dus: zin in een gezond én lekker tussendoortje? Met deze gezonde bakmix tover je in een handomdraai een suikervrij, vegan maar bovenal super lekker volkoren bananenbrood zonder onnodige toevoegingen op tafel!

Extra lekker met een lik pindakaas of amandelboter, genieten!

Benodigdheden voor het bananenbrood 

Zelf toevoegen

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl olie (5 gram)

Liever vegan?
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn

Gezond recept Banenenbrood

Bananenbrood 
Gemaakt met de gezonde bakmix voor bananenbrood

RECEPT BANANENBROOD 

  1. Verwarm de oven voor op 160 C
  2. Doe de bananen en eieren in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 1: Roer het gebroken lijnzaad en water in een kommetje door elkaar en laat een aantal minuten staan tot het lijnzaad het water heeft geabsorbeerd en dit een gel-achtige consistentie heeft. Doe vervolgens de bananen en flax-eggs in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 2: Doe enkel de bananen in de blender en mix tot een zacht geheel.
  3. Doe de mix van stap 2 in een kom, voeg de bakmix en olie toe en roer goed.
    Ⓥ Optie 2: Doe de mix van stap 2 in een kom en voeg de bakmix en olie toe. Pak een apart glaasje. Meng hierin de baking soda met de appelazijn, nu gaat het schuimen! Voeg dit mengsel toe aan je beslag en roer nog een extra keer door.
  4. Doe het bakpapier in de bakvorm.
  5. Doe de gehele mix in een bakvorm.
  6. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezer

Tip: bananenbrood kan je heel goed invriezen. Doordat de structuur van nature al een beetje soggy is, is het niet erg dat het dat nog iets extra wordt als je het bananenbrood ontdooit. Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.

You may also like..

Party pakket gezonde toppings

Het opeten van het bananenbrood is natuurlijk al een feestje op zich, maar hé, gezonde toppings maken The Party helemaal af toch?! Op zoek naar heerlijke gezonde toppings om je plak bananenbrood helemaal af te maken? Voeg dan het pakket met gezonde toppings voor slechts €3,95 toe aan de winkelwagen.

wEGWERP BAKVORMen

Onze wegwerp kartonnen bakvormen zijn een uitkomst als je niet in het bezit bent van een klassieke bakvorm maar toch een van onze gezonde bakmixen (voor bijvoorbeeld bananenbrood) wilt proberen. Daarnaast zijn de wegwerp kartonnen bakvormen ideaal voor het bakken zonder afwas met toch een leuke uitstraling!