Marmerbananenbrood met chocoladetwist
Dit lekkere marmerbananenbroodje is een lust voor het oog en ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken
Met een kleine twist aan het basisrecept voor bananenbrood krijg je ineens een schitterende marmercake.
Het gevlamde patroon is toch heel mooi, vind je niet?!
Benodigdheden voor de Marmerbananenbrood met chocoladetwist
- Twee springvormen van 12 cm
Tip: Te koop in onze webshop, bemachtig hem hier - Mengkom
- Blender
- Bakpapier
- Bakmix voor bananenbrood
Zelf toevoegen
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 tl olie (5 gram)
- 1 el cacao
Ⓥ Liever vegan?
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn
RECEPT MARMERBANANENBROOD MET CHOCOLADETWIST
- Bereid de bakmix voor bananenbrood zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Nadat je de gehele mix hebt gemaakt, doe je 2/3 van het beslag in de springvormen.
- Meng het overgebleven beslag met een eetlepel caco en giet voorzichtig op het andere beslag.
- Maak met een vork cirkelvormige bewegingen van boven naar beneden in de vorm en weer naar boven om een marmereffect te krijgen.
- Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.
Tip: Het bananenbrood kan je heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezonde en heerlijke snack tot jouw beschikking! Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.