BLUEBERRY CRUMBLE

Een gezonde en verrukkelijke Blueberry Crumble (oftwel blauwe bessen crumble) maak je met behulp van onze bakmix en het bijbehorende simpele en snelle recept  heel eenvoudig zelf!

Deze zoete blauwe bessen crumble zonder toegevoegde suikers, glutenvrij, geheel vegan maar mét veel vezels kan altijd! Perfect als verwenontbijt op de zondagochtend, als gezonde lunch of als heerlijk dessert.

TIP: Doordat de bakmix verkrijgbaar is in één- en tweepersoons porties is hij ideaal voor de thuiswerkers. Tover tijdens jouw werkdag in een handomdraai een overheerlijke havermout blueberry crumble op de lunchtafel, geen straf toch dat thuiswerken.. 

Check hieronder snel het recept van deze gezonde crumble.

Benodigdheden voor DE CRUMBLE

  • Mengkom
  • Ovenbestendig schaaltje
  • Oven

Zelf toevoegen

De bakmix voor crumble is verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden: eenpersoons en tweepersoons. Onderstaand staan de hoeveelheden voor één portie aangegeven (voor twee personen gebruik je dus de dubbele hoeveelheid).

  • Bakmix voor Crumble
  • 1/4 el (3 gram) olie
  • 1/4 
    Ⓥ Liever vegan? Gebruik dan ongezoete appelmoes in plaats van ei (40 gram) 
  • 1/2 el (8 gram) honing of ahornsiroop
  • 1/2 el (8 gram) water
  • 200 gram (diepvries) bosbessen
  • Eventueel 3 gram kaneel
Blueberry crumble gezond

Blueberry Crumble
Gemaakt met de gezonde bakmix voor crumble

RECEPT BLUEBERRY CRUMBLE

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Doe de inhoud van de bakmix in de mengkom.
  3. Voeg de olie, het ei (Ⓥ de appelmoes), de honing of ahornsiroop en het water toe en roer goed door. 
  4. Verdeel de blauwe bessen over het ovenbestendige schaaltje en bestrooi (eventueel) met kaneel.
  5. Strooi de mix over het fruit
  6. Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. GENIET!

Tip: Leuk in combinatie met mini springvormen, voor een verse crumble rechtstreeks uit de oven:) 
De mini springvormen scoor je hier.