Ga terug

Gezonde aardbeien kwarktaart

Geniet van heerlijke gezonde aardbeien kwarktaartjes. Een voedzame traktatie met een bodem van dadels, gemengde noten en kokosrasp, en een romige vulling van aardbeienyoghurt. Het taartje is afgemaakt met sappige stukjes kiwi voor een verfrissende twist.
Gang Ontbijt, Ontbijttaartje, Traktatie
Keuken Bakken
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 bakmix voor grote taartbodem (te koop in mijn webshop)
  • 1200 ml aardbeien (plantaardige) yoghurt
  • 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • 2 kiwi's

Instructies
 

  • Zet de muffinvormpjes klaar.
  • Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem en het water in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot.
  • Verdeel het mengsel over de bodems van de muffinvormpjes en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  • Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de yoghurt doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de yoghurt toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  • Verdeel het yoghurtmengsel over de muffinvormpjes en zet ze vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  • Wanneer de taartjes stijf genoeg zijn verdeel je stukjes kiwi over de taartjes.
Trefwoord Glutenvrij, ontbijttaart