Ga terug

Recept glutenvrije yoghurttaart

Geniet van een heerlijke en voedzame glutenvrije taart met een bodem van dadels, kokos en gemengde noten, een tussenlaag van (plantaardige) yoghurt en een topping van frambozen en blauwe bessen. Deze taart is niet alleen lekker, maar ook gezond en gemakkelijk aan te passen aan jouw smaak. Ontdek deze smaakvolle en gezonde traktatie vandaag nog!
Gang Ontbijttaartje, taart, Traktatie
Keuken Bakken
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Bakmix voor grote taartbodem (te koop in mijn webshop)
  • 1200 ml naturel (plantaardige) yoghurt
  • 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • Frambozen
  • Frambozen

Instructies
 

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem en het water in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm(en) en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  • Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de yoghurt doorheen.Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de yoghurt toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  • Verdeel het yoghurtmengsel over de springvorm en zet de taart vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  • Wanneer de taartjes stijf genoeg zijn verdeel je de vruchten over de taartjes.
Trefwoord Glutenvrij, ontbijttaart