Pindakaas Granola repen

Vegan repen om van te watertanden! Met slechts een paar toevoegingen aan de bakmix bakmix voor granola heb je ze in een mum van tijd op tafel getoverd.

Benodigdheden voor de Pindakaas Granola repen:

  • Twee bakvormen voor cake (of één waarbij je het beslag in twee delen in de oven doet)
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Bakmix voor granola 

Zelf toevoegen voor de Pindakaas Granola repen:

  • 80 gram ahornsiroop
  • 170 gram medjool dadels
  • 60 gram pindakaas (andere notenboter is ook mogelijk)
  • 2 el lijnzaad
  • 4 el lauw water
Pindakaas granola repen

Pindakaas Granola repen van de gezonde bakmix voor granola

Hoe je de Pindakaas Granola repen maakt

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal de noten uit de bakmix voor granola en hak deze in stukken.
  3. Doe in een blender de ontpitte medjool dadels, pindakaas (of notenboter), het lijnzaad en lauw water en mix tot een gladde massa.
  4. Meng de bakmix voor granola met de ahornsiroop in een kom en roer door.
  5. Voeg de dadelmassa toe en kneed tot een geheel.
  6. Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier.
  7. Doe de helft van de mix in één bakvorm en druk goed aan.
  8. Zet de bakvorm(en) in de oven en wacht 15 minuten.
  9. Haal uit de oven en laat in de bakvorm(en) afkoelen.
  10. Wanneer afgekoeld, haal de mix uit de bakvorm(en) en snijd in ongeveer 5 stukken. 
  11. Bewaar in de koelkast.

Recept en foto´s ontwikkeld door: @marie.margot.nutrition