PINDAKAAS GRANOLA REPEN
Vegan repen om van te watertanden! Met slechts een paar toevoegingen aan de bakmix voor granola heb je ze met behulp van onderstaand makkelijke recept in een mum van tijd op tafel getoverd.
Benodigdheden voor DE PINDAKAAS GRANOLA REPEN
- Twee bakvormen voor cake (of één waarbij je het beslag in twee delen in de oven doet)
- Mengkom
- Bakpapier
- Bakmix voor Granola
Zelf toevoegen
- 80 gram ahornsiroop
- 170 gram medjool dadels
- 60 gram pindakaas (andere notenboter is ook mogelijk)
Tip: Gebruik een van onze potten pindakaas om de pindakaas granola repen een extra smaaksensatie te geven! Wat dacht je van koffie zeezout of dadel kaneel?:) - 2 el lijnzaad
- 4 el lauw water
Pindakaas Granola repen
Gemaakt met de gezonde bakmix voor granola
RECEPT PINDAKAAS GRANOLA REPEN
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de noten uit de bakmix voor granola en hak deze in stukken.
- Doe in een blender de ontpitte medjool dadels, pindakaas (of notenboter), het lijnzaad en lauw water en mix tot een gladde massa.
- Meng de bakmix voor granola met de ahornsiroop in een kom en roer door.
- Voeg de dadelmassa toe en kneed tot een geheel.
- Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier.
- Doe de helft van de mix in één bakvorm en druk goed aan.
- Zet de bakvorm(en) in de oven en wacht 15 minuten.
- Haal uit de oven en laat in de bakvorm(en) afkoelen.
- Wanneer afgekoeld, haal de mix uit de bakvorm(en) en snijd in ongeveer 5 stukken.
- Bewaar in de koelkast.
Recept en foto´s ontwikkeld door: @marie.margot.nutrition