Witte parel 

Een witte chocoladebom om je vingers bij af te likken! Nee, deze is niet mega gezond.. maar te lekker om niet met jullie te delen hihi..

De bakmix voor taartbodem(s) is verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden: voor twee kleine (ontbijt)taartjes of voor één grote taart.  Onderstaand staan voor beide hoeveelheden de benodigdheden en ingrediënten met ´OF´ aangegeven. 

Benodigdheden voor (ontbijt)taart:

  • Twee springvormen van 12 cm OF één springvorm van 24 cm
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Keukenmachine

Ingrediënten voor (ontbijt)taart:

  • Bakmix voor taartbodem(s)
  • 400 gr mango passie witte choco yoghurt van Mona OF 1200 gr mango passie witte choco yoghurt van Mona
  • 3 blaadjes gelatine / 2 gram agar agar OF 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • 2 tl arrowroot / maizena OF 6 tl arrowroot / maizena
  • 100 gr witte (vegan) chocolade
Recept bakmix taartbodem
Witte parel

Hoe je de taartjes maakt

  1. Bekleed de springvorm(en) met bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem(s) en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm(en) en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de yoghurt en zowel de gemalen als hele blauwe bessen doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de yoghurt toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  5. Verdeel het yoghurtmengsel over de springvorm(en) en zet de taart vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  6. Top af met gesmolten au bain-mairie witte chocolade