POMPOEN ontbijtkoek

Met pompoen maak je de lekkerste gezonde baksels, om je te inspireren maakte ik een pompoen brood / ontbijtkoek.
Vegan, puur en bizar lekker!

Ontbijtkoek is natuurlijk al zoet dus de pompoenpuree past daar perfect bij!

First things first: hoe kom je aan pompoenpuree:
Ik maakte zelf de pompoenpuree door de pompoen een half uur in een oven van 180 graden de leggen en daarna met een klein beetje water te blenden, maar koken is ook mogelijk! Ook kan je het gewoon lekker makkelijk kant en klaar in de supermarkt kopen

Als je de pompoenpuree hebt bemachtigd, is het maken van de ontbijtkoek een fluitje van een cent! Ik gebruikte hiervoor de bakmix voor ontbijtkoek (te koop in mijn webshop) waarbij je in plaats van 3 bananen, 2 bananen en 200 gram pompoenpuree gebruikt. Verder gewoon bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven, en ready to bake

Laat je me weten als je hem gemaakt hebt?

Hieronder vind je het volledige recept van het gezonde, zoete pompoen brood.

Benodigdheden voor HET POMPOEN BROOD / ONTBIJTKOEK

  • Een bakvorm voor cake
  • Mengkom
  • Oven
  • Bakpapier
  • Keukenmachine, blender of hakmolen
  • Bakmix voor ontbijtkoek
  • 200 gram pompoenpuree

ZELF TOEVOEGEN

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl olie (5 gram)

 Liever vegan?
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn

Pompoen brood
Gemaakt met de
bakmix voor ontbijtkoek

RECEPT POMPOEN BROOD

  1. Maak (indien nodig) de pompoen puree.
  2. Verwarm de oven voor op 160 C
  3. Doe de bananen, pompoen puree en eieren in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 1: Roer het gebroken lijnzaad en water in een kommetje door elkaar en laat een aantal minuten staan tot het lijnzaad het water heeft geabsorbeerd en dit een gel-achtige consistentie heeft. Doe vervolgens de bananen, pompoen puree en flax-eggs in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 2: Doe enkel de bananen en pompoen puree in de blender en mix tot een zacht geheel.
  4. Doe de mix van stap 2 in een kom, voeg de bakmix en olie toe en roer goed.
    Ⓥ Optie 2: Doe de mix van stap 2 in een kom en voeg de bakmix en olie toe. Pak een apart glaasje. Meng hierin de baking soda met de appelazijn, nu gaat het schuimen! Voeg dit mengsel toe aan je beslag en roer nog een extra keer door.
  5. Doe het bakpapier in de bakvorm.
  6. Doe de gehele mix in een bakvorm.
  7. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezer

Tip: Het pompoen brood kan je heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack tot jouw beschikking! Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.

You may also like..

wEGWERP BAKVORMen

Onze wegwerp kartonnen bakvormen zijn een uitkomst als je niet in het bezit bent van een klassieke bakvorm maar toch een van onze gezonde bakmixen (voor bijvoorbeeld bananenbrood) wilt proberen. Daarnaast zijn de wegwerp kartonnen bakvormen ideaal voor het bakken zonder afwas met toch een leuke uitstraling!

Gebruikte producten