Ontbijtkoek

Met deze bakmix voor gezond ontbijtkoek maak je een gezondere èn minstens net zo lekkere versie van de welbekende variant.
Heerlijk bij het ontbijt of als gezond tussendoortje!

Om de gezonde ontbijtkoek extra voedzaam te maken, heb ik gekozen voor volkoren speltmeel. Om de ontbijtkoek lekker zoet te maken, wordt in het recept van deze bakmix voor ontbijtkoek gebruik gemaakt van dadels en banaan. Daar zit ook suiker in, maar het is niet geraffineerd, en bovendien is de smaak veel lekkerder. Deze bakmix voor ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers is daarnaast ook nog eens helemaal vegan!

Met dit makkelijke recept is gezond bakken nog nooit zo simpel geweest. Voeg een aantal ingrediënten toe aan de bakmix, wacht een klein uurtje, en jij bent de rest van de week voorzien van een gezonde snack lunch of ontbijt:)

Kan je niet wachten? Schaf dan snel de bakmix aan en check het recept, gemaakt met onze bakmix voor ontbijtkoek.

Benodigdheden voor DE ontbijtkoek 

Zelf toevoegen

 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 1 tl olie (5 gram)

 Liever vegan?
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn

Ontbijtkoek
Gemaakt met de gezonde bakmix voor ontbijtkoek

RECEPT ONTBIJTKOEK

 1. Verwarm de oven voor op 160 C
 2. Doe de bananen en eieren in de blender en mix tot een zacht geheel.
  Ⓥ Optie 1: Roer het gebroken lijnzaad en water in een kommetje door elkaar en laat een aantal minuten staan tot het lijnzaad het water heeft geabsorbeerd en dit een gel-achtige consistentie heeft. Doe vervolgens de bananen en flax-eggs in de blender en mix tot een zacht geheel.
  Ⓥ Optie 2: Doe enkel de bananen in de blender en mix tot een zacht geheel.
 3. Doe de mix van stap 2 in een kom, voeg de bakmix en olie toe en roer goed.
  Ⓥ Optie 2: Doe de mix van stap 2 in een kom en voeg de bakmix en olie toe. Pak een apart glaasje. Meng hierin de baking soda met de appelazijn, nu gaat het schuimen! Voeg dit mengsel toe aan je beslag en roer nog een extra keer door.
 4. Doe het bakpapier in de bakvorm.
 5. Doe de gehele mix in een bakvorm.
 6. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezer

Tip: Het ontbijtkoek kan je heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack tot jouw beschikking! Even oppiepen in de oven – of nog beter: de broodrooster – en you’re good to go.

You may also like..

wEGWERP BAKVORMen

Onze wegwerp kartonnen bakvormen zijn een uitkomst als je niet in het bezit bent van een klassieke bakvorm maar toch een van onze gezonde bakmixen (voor bijvoorbeeld bananenbrood) wilt proberen. Daarnaast zijn de wegwerp kartonnen bakvormen ideaal voor het bakken zonder afwas met toch een leuke uitstraling!