Ga terug

Eiwitrijke pannenkoeken met Courgette

Deze eiwitrijke pannenkoeken met courgette zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens boordevol voedingsstoffen en een geweldige manier om de dag energiek te beginnen. Ontdek hoe je deze gezonde en voedzame ontbijtoptie kunt maken en geniet van de perfecte textuur en smaakaccent van de courgette in het beslag.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Bakken
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 bakmix voor eiwitrijke pannenkoeken (te koop in de webshop)
  • 240 ml magere of plantaardige yoghurt
  • 1 ei (of 80 gram ongezoete appelmoes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 geraspte courgette

Instructies
 

  • Doe de bakmix in een kom.
  • Doe de (plantaardige) yoghurt, het ei (of de appelmoes), de geraspte courgette en de olie erbij en roer tot een mooi beslag.
  • Verhit een pan en schep met een lepel drie kleine hoopjes beslag in de pan.Als er kleine belletjes ontstaan aan het oppervlak, kun je de pannenkoeken omdraaien.
  • Bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Top af met jouw favoriete topping. Ik gebruikte heerlijke zoete gekarameliseerde banaan.

Notities

Bewaartip! Je kan ze prima 2 a 3 dagen bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook. Warm zijn de pannenkoekjes het allerlekkerste.
Trefwoord Pannenkoeken