Deze eiwitrijke pannenkoeken met courgette zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens boordevol voedingsstoffen en een geweldige manier om de dag energiek te beginnen. Ontdek hoe je deze gezonde en voedzame ontbijtoptie kunt maken en geniet van de perfecte textuur en smaakaccent van de courgette in het beslag.
1bakmix voor eiwitrijke pannenkoeken (te koop in de webshop)
240mlmagere of plantaardige yoghurt
1 ei (of 80 gram ongezoete appelmoes)
1eetlepelolijfolie
1geraspte courgette
Instructies
Doe de bakmix in een kom.
Doe de (plantaardige) yoghurt, het ei (of de appelmoes), de geraspte courgette en de olie erbij en roer tot een mooi beslag.
Verhit een pan en schep met een lepel drie kleine hoopjes beslag in de pan.Als er kleine belletjes ontstaan aan het oppervlak, kun je de pannenkoeken omdraaien.
Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Top af met jouw favoriete topping. Ik gebruikte heerlijke zoete gekarameliseerde banaan.
Notities
Bewaartip! Je kan ze prima 2 a 3 dagen bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook. Warm zijn de pannenkoekjes het allerlekkerste.