Onbijtkoek muffins

Mmm, dit is nog eens een lekker ontbijt: gezonde ontbijtkoekmuffins! En ze zijn naast superlekker, ook heel makkelijk om te maken

Om de gezonde ontbijtkoekmuffins extra voedzaam te maken, hebben we gekozen voor volkoren speltmeel. Om de ontbijtkoek lekker zoet te maken, wordt in het recept van deze bakmix voor ontbijtkoek gebruik gemaakt van dadels en banaan. Daar zit ook suiker in, maar het is niet geraffineerd, en bovendien is de smaak veel lekkerder. Deze bakmix voor ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers is daarnaast ook nog eens helemaal vegan!

Met dit makkelijke recept is gezond bakken nog nooit zo simpel geweest. Voeg een aantal ingrediënten toe aan de bakmix, wacht een klein uurtje, en jij bent de rest van de week voorzien van een gezonde snack lunch of ontbijt:)

Kan je niet wachten? Schaf dan snel de bakmix aan en check het recept, gemaakt met onze bakmix voor ontbijtkoek.

Benodigdheden voor DE ontbijtkoek MUFFINS

Zelf toevoegen

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl olie (5 gram)

Liever vegan? Gebruik dan in plaats van eieren:
Optie 1: 1 extra rijpe banaan + 3 ´flax-eggs´ (3 el gebroken lijnzaad en 8 el lauwwarm water)
Optie 2: 1 extra rijpe banaan + 0,5 tl baking soda + 0,5 el appelazijn
Optie 3: gebruik 160 gram appelmoes

Ontbijtkoek muffins
Gemaakt met de gezonde bakmix voor ontbijtkoek

RECEPT ONTBIJTKOEK MUFFINS

  1. Verwarm de oven voor op 160 C
  2. Doe de bananen en eieren in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 1: Roer het gebroken lijnzaad en water in een kommetje door elkaar en laat een aantal minuten staan tot het lijnzaad het water heeft geabsorbeerd en dit een gel-achtige consistentie heeft. Doe vervolgens de bananen en flax-eggs in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 2: Doe enkel de bananen in de blender en mix tot een zacht geheel.
    Ⓥ Optie 3: Doe de appelmoes en de bananen in de blender en mix tot een zacht geheel.
  3. Doe de mix van stap 2 in een kom, voeg de bakmix en olie toe en roer goed.
    Ⓥ Optie 2: Doe de mix van stap 2 in een kom en voeg de bakmix en olie toe. Pak een apart glaasje. Meng hierin de baking soda met de appelazijn, nu gaat het schuimen! Voeg dit mengsel toe aan je beslag en roer nog een extra keer door.
  4. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes
  5. Zet in de oven en wacht 45-50 minuten.

HOUDBAARHEID NA BEREIDING: 3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezer

Tip: De ontbijtkoek muffins kan je heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack tot jouw beschikking!