Zoek je gezond en lekker recept voor cheesecake.. dan ben je hier aan het juiste adres!
Helemaal vegan, glutenvrij, lactosevrij, en zonder toegevoegde suikers. Wat wil een mens nog meer

Deze gezonde cheesecake (of kwarktaart) is geschikt voor elk moment van de dag: als ontbijt, lunch en als tussendoortje.. het kan allemaal!

Voordat we overgaan naar het recept.. even over de looks, ziet hij er niet prachtig uit?! De aardbeien heb ik op een nieuwe manier in de kwarktaart verwerkt: heel eenvoudig maar een plaatje om te zien!

Check hier hoe je deze binnen enkele minuten klaar maakt:

De taart bestaat uit twee hoofdonderdelen: de bodem en de vulling. 

De bodem is gemaakt met behulp van de bakmix voor taartbodem(s), verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden: voor twee kleine (ontbijt)taartjes of voor één grote taart.  Onderstaand staan voor beide hoeveelheden de benodigdheden en ingrediënten met ´OF´ aangegeven. 

Benodigdheden CHEESECAKE MET AARDBEIEN

  • Bakmix voor taartbodem(s)
  • Twee springvormen van 12 cm OF één springvorm van 24 cm
    Tip: De springvorm van 12 cm is te koop in onze webshop, bemachtig hem hier
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Keukenmachine

Zelf toevoegen

  • 300 gr sojayoghurt OF 900 gr kokosyoghurt
  • 3 blaadjes gelatine / 2 gram agar agar OF 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • Aardbeien: 300 OF 500 gram
Cheesecake gezond recept
Gezonde cheesecake met aardbeien

RECEPT CHEEESCAKE

Bodem

  1. Bekleed de springvorm(en) met bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem(s) en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.

Vulling

Vervolgens ga je door met de vulling, je begint met de aardbeien:
Verdeel gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm. Vul de rest van de bodem van de springvorm met aardbeien (ook met het puntje omhoog).

Dan is het tijd voor de yoghurt: je kunt hiervoor gelatine of agar agar (vegan) gebruiken:

  1. Gebruik je gelatine: Week twee gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in een pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier 300 gram sojayoghurt doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm 2 gram agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de sojayoghurt toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  2. Verdeel het yoghurtmengsel over de bakvorm met aardbeien en zet het taartje vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.

Eventueel kan je de taart nog garneren met stukjes aardbei, maar ook zonder is hij al super lekker!

Je leest het: je hebt hem zo klaar, er is geen oven nodig en het resultaat is bovendien ontzettend lekker.

Gebruikte producten