FRAMBOOS BLAUWE BESSEN (ONTBIJT)TAART

Een gezond recept voor een framboos blauwe bessen (ontbijt)taart! Glutenvrij, lactosevrij , suikervrij én vegan! Tenzij je je net als ik niet kunt beheersen met de witte chocolade..

De bakmix voor taartbodem(s) is verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden: voor twee kleine (ontbijt)taartjes of voor één grote taart.  Onderstaand staan voor beide hoeveelheden de benodigdheden en ingrediënten met ´OF´ aangegeven. 

BENODIGDHEDEN VOOR FRAMBOOS BLAUWE BESSEN (ONTBIJT)TAART

  • Twee springvormen van 12 cm OF één springvorm van 24 cm
    Tip: De springvorm van 12 cm is te koop in onze webshop, bemachtig hem hier
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Keukenmachine

ZELF TOEVOEGEN

  • Bakmix voor taartbodem(s)
  • 400 gr sojayoghurt OF 1200 gr sojayoghurt
  • 3 blaadjes gelatine / 2 gram agar agar OF 9 blaadjes gelatine / 6 gram agar agar
  • 100 OF 300 gram (diepvries) blauwe bessen
  • 200 OF 600 gram (diepvries) frambozen
  • 2 tl arrowroot / maizena OF 6 tl arrowroot / maizena
  • Eventueel: 100 gr witte chocolade
Gezond recept taart
Framboos blauwe bessen (ontbijt)taart

Hoe je de taartjes maakt

  1. Bekleed de springvorm(en) met bakpapier.
  2. Doe de inhoud van Bakmix voor taartbodem(s) en het water (hoeveelheid aangegeven op verpakking bakmix) in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm(en) en duw aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Doe de blauwe bessen in een blender en maal kort.
    (Als je geen blender hebt, kan je deze stap over slaan).
  5. Gebruik je gelatine: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn (dit duurt een paar minuten). Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. Verwarm ze hierna in het pannetje totdat ze helemaal zijn opgelost. Roer hier de sojayoghurt en blauwe bessen doorheen.
    Gebruik je agar agar: Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg de sojayoghurt en blauwe bessen toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo´n twee minuten op het vuur staan.
  6. Verdeel het yoghurtmengsel over de springvorm(en) en zet de taart vervolgens in de koelkast voor zo’n 1,5 uur.
  7. Wanneer de taartjes stijf genoeg zijn verwarm je de (diepvries)frambozen in een pannetje met de arrowroot of maizena. Kook het mengsel kort en blijf goed roeren. Laat afkoelen en verdeel het dan over de taartjes.
  8. Top eventueel af met gesmolten au bain-mairie witte chocolade  

Gebruikte producten