BAKED Overnight oats MET BANAAN

Baked oats zijn hip! Ik kon dus niet achterblijven hihi.. Dit gezonde recept voor baked overnights oats was mijn eerste baked oats ever, en ik moet toegeven: het is super lekker! 

Deze glutenvrije baked oats zijn geweldig om je dag mee te starten, het is een makkelijk ontbijtje om te maken met veel variatie mogelijkheden. Glutenvrij, vegan en heel erg lekker!

Ik ga dit recept zeker vaker maken! Ben nu zelf ook wel heel benieuwd naar alle andere smaken.

Wat zijn overnight oats?

Overnight oats is al jaren favoriet bij veganisten.

Dit verrukkelijke, glutenvrije, romige havermout ontbijt is zó lekker dat we het tijd vinden dat iedereen van healthy havervlokken gaat genieten.

Deze overnight oats zijn megagezond. De bakmix bevat havermout, van nature laag in calorieën, hoog in vezels en vol langzame koolhydraten. Daarnaast bevat de bakmix chiazaad en lijnzaad, twee zaden die bekend staan om hun gezondheidsvoordelen!

De naam zegt het al, bij overnight oats gaat er een nachtje overheen. De avond voordat je op bed gaat zet je de oats klaar in de koelkast.
De volgende ochtend kan je eindeloos variëren met soorten fruit en andere toppings, deze gaat dus nooit vervelen.

Benodigdheden voor DE BAKED overnight oats MET BANAAN

  • Een portie overnight oats, je kunt deze maken met behulp van de
    Bakmix voor overnight oats
    Zie onderstaand het basis recept voor overnight oats 
  • 1 banaan
  • 5 gram bakpoeder (ongeveer 1 eetlepel)
  • snufje zout

Baked overnight oats met banaan
Gemaakt met de
bakmix voor overnight oats

BASISRECEPT OVERNIGHT OATS

  1. Doe de inhoud van de bakmix en 525 ml (plantaardige) melk en 525 ml yoghurt in de weckpot.
  2. Roer alles goed door elkaar.
  3. Sluit af en laat het geheel een nachtje in de koelkast staan.

RECEPT BAKED OVERNIGHT OATS MET BANAAN

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
  2. Haal een portie uit de weckpot en doe deze in een ovenbestendig schaaltje 
    Tip: Gebruik een springvorm van ongeveer 12 cm, deze is ook te koop in onze webshop, bemachtig hem hier
  3. Prak de helft van de banaan en meng hem samen met het bakpoeder en de zout door de overnight oats.
  4. Snij de andere helft van de banaan in de lengte door midden en leg deze bovenop de overnight oats.
  5. Plaats in de oven en wacht 25 minuten. 
    GENIETEN MAAR!

Tip: Om hem helemaal af te maken kan je nog een schep pindakaas toevoegen. In onze webshop verkopen we verschillende soorten pindakaas (uiteraard zonder onnodige toevoegingen!)

100% VEGANISTISCH

De bakmix voor overnight oats is 100% veganistisch. Als plantaardige melk is elk soort geschikt, gebruik bijvoorbeeld sojamelk, amandelmelk, cashewmelk, rijstemelk of havermelk. Ook kun je overnight oats bereiden met een water, hierdoor zal het wel iets minder romig smaken.

Gebruikte producten